İçeriğe geç

Anımsat Anlamlısı Nedir

Anımsamakın anlamı nedir?

“Hatırlamak” kelimesi genellikle hatırlanan ve akla gelen şeyler için kullanılır. Bir kişi unuttuğu veya düşünmediği bir şeyi hatırladığında buna “hatırlama” denebilir.

Yitirilen ne demek?

Kayıp | Ciao Bella ne anlama geliyor? “Elveda, güzelim.” Anlamı.

Sorgulamanın anlamı nedir?

[1] Suç sorunuyla ilgili endişe duyan insanlara sorular sorun. [2] Belirsiz konuları düşünün ve kendinize sorular sorun.

Kentin anlamı nedir?

Şehir, tarım dışı büyük yerleşim yeri anlamına gelir.

Teşhiz ne demek?

1. Bilemek, keskinleştirmek. 2. Meclis Uyandırmak, kuvvet ve tesiri artırmak, meydana çıkarmak, cilalamak: Daha ciddi söz ve inkişaflar kullanarak taşhîz-i ezhâna elverişli neticeler elde ederler (Ahmet Râsim).

Teşmili ne demek?

Teşmil, tam anlamıyla “kilitlemek” anlamına gelir. Bu terim, 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesinin 11. maddesi ve Grev ve Lokavt Kanunu ile iş hukuku sistemimize yerleşmiştir.

Tehev ne demek?

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın tüm faaliyetleri gönüllülerimizin desteğiyle yürütülmektedir.

İstintak ne demek sözlük?

İstintak kelimesi, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde hukuk terimi olarak kullanılmış olup, “bir meselenin mahkemede incelenmesi” veya “bir meselenin mahkemede görüşülüp incelenmesi” anlamına gelmektedir.

İrdelemek ne demek?

“Araştırmak” kelimesi “bir konunun bütün yönlerini teker teker incelemek, araştırmak, soruşturmak ve göz önünde bulundurmak, bunları tek tek incelemek ve eleştirmek” anlamına gelir.1

Solungaç ne demek TDK?

Solungaçlar suda yaşayan hayvanların solunum organıdır.

Gerginim ne demek?

“Gergin” kelimesi herhangi bir durumda gergin olmak anlamına gelir. Bu durum bir olaya karşı öfke, heyecan veya sabırsızlık olarak tanımlanabilir. Bu tür duygular kişiyi gerginleştirir ve bu anlama göre yargıda bulunur.

Keyvani anlamı ne demek?

Keyvani ne anlama geliyor? Keyvani kelimesi dilimize Farsçadan gelmiştir. Kökeni ‘Key-banu’ olan ve ‘evin büyük kadını, yaşlı ve bilge kadın’ anlamına gelen kelime günümüzde yaygın olarak kullanılmamaktadır, ancak Malatya, Erzurum ve Bayburt bölgelerinde ‘yemek pişirmede usta kadın’ anlamında kullanılmaktadır!

Kırsal biri ne demek?

Kırsal alan veya kırsal bölge, demografik olarak nüfus yoğunluğunun düşük olduğu ve üretimin endüstriyel nitelikten ziyade tarım ve hayvancılığa dayalı olduğu coğrafi ve insani olarak sınıflandırılmış bir yer veya bölgedir.

Anın ne anlama gelir?

Çok kısa bir zaman dilimi. Sadece küçük bir zaman. İçinde bulunduğumuz zaman şimdi.

Anıeş anlamı nedir?

Türkçede bir anlamı vardır. “Hatıra” kelimesinin eş anlamlıları hatıra ve yadigardır.

Anırıyor ne demek?

Kubbealtı Sözlüğü geçişsiz f. (ses taklidi k. < añ+ı+r-mak) (Eşek için) Bağırma: Eşeğin sevinçten bağırdığı söylenir (Şinâsî). Eşeğin eşeği güneşli sokakta bağırıyor (Yusuf Z. Ortaç).

Geleceği anımsamak ne demek?

Geleceği hatırlamak aynı zamanda teorik bir yaklaşımı da beraberinde getiriyor: Bizi, hatıra olarak saklanan ve biriktirilen şeylerin ileride ne olabileceğini sorgulamaya teşvik ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir